You are currently viewing МОРЕ ИЛИ ПЛАНИНА? КЪДЕ ИСКАТЕ ДА ИЗКАРАТЕ СВОЯТА ПОЧИВКА?
На планина с къща за гости Даяна Момчиловци

МОРЕ ИЛИ ПЛАНИНА? КЪДЕ ИСКАТЕ ДА ИЗКАРАТЕ СВОЯТА ПОЧИВКА?

Преди няколко месеца всички започнахме да мислим за нашите празници: Какво? Където? Как? Колко дни? С кого да отида? Защо? Има много фактори, които влияят върху това какво, колко дни и как ще прекараме ваканциите си, но безспорно най-важното решение е с кого да отидем и къде да отидем. След като сте решили с кого да отидете (да отидете сами също е опция), е време да намалите броя на възможните дестинации колкото е възможно повече, което води до плажа или планините. Има аргументи в полза на всеки от тях, тъй като и двете са идеални дестинации, за да се насладите на нашите почивки. Друг вариант е да ги комбинирате, тъй като разнообразието е подправката на живота! Това е вариантът, който аз лично предпочитам; онези дестинации, които съчетават плаж и планина; места, където можете да се насладите на гледката към морето с планините зад вас, провинцията, всичко зелено … Плаж или планини? Нека започнем в началото, тъй като това е основният въпрос. Искаме ли да се отвърнем и да се отпуснем в планината или основната ни цел е да се приберем с прекрасен тен? За да ви помогна да вземете това решение (ако още не сте го взели), ще споделя това, което считам за плюсовете и минусите на тези две дестинации. плаж В България имаме достатъчно късмет, че имаме изобилие от различни плажове за всякакъв вкус: на по-хладни или по-топли места, с по-хладна или по-топла вода, спокойна или разхлабена, съсредоточена в семейството или спорта.

● Голямо разнообразие от плажове.

● По-добър климат.

● Можете да слънчевите бани и да получите много витамин D.

● Можете да играете във вълните.

● Обхватът на развлекателните дейности, които се предлагат, е невероятен и е толкова оживен през деня, колкото през нощта.

● Ползите за здравето на морето. Против

● Ако искате да пътувате със своя кучешки приятел, ще бъде трудно да намерите плаж, където кучетата са позволени.

● По-голямата част от плажовете са невероятно претъпкани.

● Ако не можете да понасяте постоянно слънце, това не е дестинацията за вас, освен ако най-добрият ви приятел не е чадър.

Планина

● Можете да изключите и да се отпуснете

● Можете да бъдете напълно свързани с природата. ● Насладете се на сутрешната мъгла, росата по дърветата и изобилие от чист въздух.

● Ходете боси по тревата и плувайте в реката.

● Ако обичате да излизате през нощта и обичате атмосферата на крайбрежната алея, ще се отегчите от ума си на такова спокойно място.

● По-ограничен набор от възможности поради липсата на инфраструктура, която да направи тези дестинации удобни за туристите. Каквото и да решите, най-важното е да му се насладите!

Ако сте избрали да отидете на планина, къща за гости Даяна в село Момчиловци ще Ви предложи красиви гледки в полите на Родопите. Имаме всичко необходимо за Вашият спокоен престой и почивка, а чистият планински въздух и уютът в нашата къща за гости ще Ви помогне да забравите шумът и грижите в града.

Вашият коментар