Къща за гости Даяна с. Момчиловци-местност

Къща за гости „Даяна“ се намира в близост до центъра на село Момчиловци, област Смолян. Околностите са пъстро обагрени с богатата палитра на природата и точно от тази дестинация тръгват много турове из Родопите. Местността може да се похвали с множество  природни феномени и културно – исторически местности.

В селото има забележителен етнографски Музей, в който е събрана богатата му история.

Църквата „Св. Константин и Елена“ е разположена в центъра на село Момчиловци, в близост до къща „Даяна“, като в околноста има и множеството параклиси, пръснати като перли по зелените  китни хълмове.
Лековитото Аязмо, ежедневно събира хора  за молитва. Преданията разказват за случаи на чудотворно изцеление. 

Красиви и мистериозни са Дупчов и Кържалийския камък – останали от древността, напомнящи за битката на природните стихии, както и пясъчните възвишения – „Св. Атанас“, „Св. Илия“, „Св. Димитър“.

Красота в полите на Родопите

В непосредствена близост до къща за гости „Даяна“ се намират и природни забележителности и културно исторически-обекти: Пампорово, Смолян, Националната Астрономическа Обсерватория, Широка Лъка, вр. Голям Перелик, Кръстова гора, Чудните мостове, Момчилова Крепост, вр. Средногорец, Ухловица, Ягодинска пещера, Триградско ждрело, Момина вода, Хайдушки поляни. А само на 60 – 70 км. в южна посока се намира границата  с южната ни съседка Гърция.