You are currently viewing Предимствата на планинския въздух
Предимствата на планинския въздух

Предимствата на планинския въздух

Всички може би сте усещали, че излизането сред природата и гледането в планината може да предложи усещане за вътрешен мир и спокойствие. Свежият въздух, близостта до земята и достолепната гледка на планините могат да облекчат чувствата на стрес и безпокойство. Всъщност японската практика е установила, че прекарването на време в горска среда може да насърчи общото благосъстояние и да намали риска от заболявания, свързани със стреса.

Къща за гости Даяна се намира на 1200 метра надморска височина в полите на величествените Родопи. Планинският въздух е изпълнен с полезни вторични метаболити, наречени терпени, които се отделят от голямото разнообразие от растения. При вдишване лавандулата може да помогне за насърчаване на релаксация и спокоен сън, докато борът може да облекчи чувствата на стрес и да подпомогне дихателната система. Това са само две растения от стотици, които могат да бъдат намерени в планините. Голямото разнообразие от растения и съединенията, които произвеждат, работят заедно, за да поддържат цялостното благосъстояние.

Последните проучвания показват също, че прекарването на време на голяма надморска височина може да намали апетита и да намали риска от затлъстяване.

Изследване, публикувано през 2017 г., установява, че животът на по-висока кота е свързан с по-нисък риск от метаболитен синдром – група от състояния, включващи високо кръвно налягане, висока кръвна захар, излишна телесна мазнина и анормален холестерол.

Почивката в нашата къща за гости би ви заредила с чистия планински въздух на Родопите, както и с красивите гледки от село Момчиловци.

Прекарвайте повече време на открито

Освен всички прекрасни качества на планинския въздух, е полезно да прекарвате време на открито, независимо дали се изкачвате на планина или се разхождате през гора. Къща за гости Даяна е разположена на висока надморска височина сред панинска и гориста местност. Особено през зимните месеци на повечето хора сериозно липсват както витамин D, така и серотонин. Получаването на необходимото количество витамин D може да помогне за подобряване на настроението чрез повишаване нивата на серотонин в мозъка. Дори ако е студено навън, трябва да се опитате да правите поне 10 минути разходка всеки ден, за да подобрите здравето си.

Прекарването на време на открито може да ви помогне да се изключите от технологията и да се свържете отново с природата. Ще се изненадате колко лесно е да се освободите от стреса на деня, когато се разхождате из планините. Ако не успеете да излезете в планината толкова, колкото искате, да правите инхалации с етерични масла е следващото най-добро нещо. Разпръсквайки етерични масла от бор, листа от хвойна, ела и други, можете да донесете терапевтичните ползи на планините на закрито. Планината включва всички тези етерични масла, както и няколко други, за да помогне за закръглянето на ароматите на планината.

Вашият коментар